berikas.blogg.se

Om lite allt möjligt i mitt liv, just nu mycket om renovering och inredning av vårt första hus, resor och träning

Kynologi

Kategori: Allmänt, Hundar

Kynologi = Läran om hundar
"Kynologi är läran om tamhunden som djur och som redskap i människans tjänst. I utvidgad bemärkelse så innefattar kynologin även kunskapen om hundraserna, dressyr och hundsjukdomar. Det är dock inte en vetenskap i klassisk bemärkelse, utan mer av en praktisk lära." (wikipedia).
Så oerhört intressant och mycket att läsa. Vet vad jag ska göra på söndag, min enda lediga dag denna veckan.
Älskade Bakki, mamma saknar dig varje dag!
 
 

Ljudbok: Hjärnstark

Kategori: Allmänt, Böcker

Har börjat lyssna på ljudböcker. Märker att jag slutar lyssna efter ett tag men det blir lättare och lättare att fortsätta lyssna aktivt.
ska börja på denna: Kan vara riktigt intressant. Blir mer peppad att hålla igång med träningen bara av att läsa sammafattningen, bara det är ju en win.


Stressen kommer krypande

Kategori: Allmänt, Hälsa(kost/träning), Stress

Ligger just nu i soffan och känner stressen komma krypande.. har så svårt för att vara i nuet och bara vara. Men när jag känner såhär så vet jag att det bästa är att resa mig från soffan och ta tag i det som jag kan göra just nu för att minska på stressen men jag känner mig helt handlingsförlamad.

Ger mig själv 13 minuter (så länge det är kvar på detta Greys Anatomy avsnittet) sen ska jag resa mig direkt och ta tag i några saker.
Det att packa för träningen med L imorgon och baletten. Ska även lägga ner en proteinbar och proteinpulver så jag kan dricka det imorgon innan jag kör från jobb.
Ska även raka benen, måla tånaglarna och hänga in lite tvätt. 
Vet att jag kommer må bättre när det är gjort
Älskar pinterest, man kan hitta nästan vad som där.
Två av ovan saker har jag redan gjort idag utan att tänka på att det minskar stressen. Bett om en kram och dansat av mig